1 1/4 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung kastard
1/2 cawan tepung jagung
1/2 cawan marjerin / mentega
1/2 sudu kecil baking powder
1 biji telur
1 sudu kecil esen vanilla
1/2 cawan gula kastor (dikisar halus) - jika menggunakan gula aising, lebihkan sedikit sukatannya.
sedikit strawberry paste
pewarna merah jambu- optional
Cara-cara :
Tepung gandum, tepung jagung, tepung kastard dan baking powder diayak bersama.
Pukul gula, mentega dan telur hingga sebati. reen guna whisk sahaja Masukkan vanila, kacau rata.
Masukkan tepung. kaup pelahan dengan spatula supaya menjadi doh.bahagikan 2 bahagian 1 bahagian di letak kan strawberry paste dan sedikit pewarna merah jambu dan 1 bahagian warna asal.
Simpan di dalam bekas kedap udara sementara membentuknya.
Untuk membentuk, ambil 2 warna dan tekan ke dalam acuan biskut semperit pecah 15.
hiaskan dengan coklat chip.atau guna acuan bintang kecil picitkan sedikit atas biskut tadi sebagai hiasan.
Bakar pada 170 C selama 15 -20 minit atau hingga masak.api bawah saja.
No comments:
Post a Comment