Wednesday, January 5, 2011

Resepi: Kek Coklat


Bahan A

250 gm tepung gandum (ayak le dulu)
250 gm marjerin @ mentega
250 gm gula castor
6 biji telur
1/2 sudu besar backing powder (ayak sekali dgn tepung)

Bahan B

75 gm koko powder
125 ml air sejuk (dalam peti ais tu)
50 gm gula castor

Cara:
  1. Pukul marjerin dengan gula sampai kembang semangkuk.
  2. Masukkan telur sedikit demi sedikit sambil pukul lagi sampai kembang jugak.
  3. Masuk tepung + baking powder (sedikit demi sedikit).
  4. Bancuh bahan B, then campurkan dalam bahan A.
Bakar pada suhu 160 degree sampai la kek itu masak, yakni pabila dicucuk lidi, lidi itu bersih.


No comments:

Post a Comment

tinggalkan jejak anda di sini.. =))


nick.adika recipesdot4all. Powered by Blogger.